ברק

אישור כניסה לתיירת עם ויזה.

שלום רב. לחברה שלי יש בת דודה שמעוניינת להגיע לביקור בארץ, כשבזמן זה היא תתארח אצלנו בבית. היא כבר קיבלה את הויזה, אבל כשרצתה לקנות כרטיס טיסה, הפקידה הלחיצה אותה כשאמרה לה שהיא צריכה לבקש מאיתנו למלא טופס הזמנה ואם לא תעשה זאת היא עלולה להעצר למרות שקיבלה ויזה. האם זה בגלל שהיא מעוניינת להתארח אצלנו ולא בבית מלון? איך מתנהל בדיוק הדבר הזה? ואם היא כן תבחר לשהות בבית מלון- האם עדיין עלולים לעשות בעיות למרות שיש לה ויזה? תודה רבה.

עו"ד יהושע פקס

ברק שלום, לפקידי ביקורת הגבולות יש שק״ד רחב בכל הנוגע להתרה וסירוב של כניסה לישראל ישנן מדינות שמטבען מסומנות כחשודות (כלומר מדינות שרבים מאזרחיה שוהים בישראל שלא כחוק), והסיכון בסירוב הכניסה שלהם הוא גבוה יותר. ישנן גם אינדיקציות כלליות שפקידי ביקורת הגבולות בודקים כגון (משך השהות, אם יש כרטיס טיסה הלוך וחזור, אם יש למבקר עבודה קבועה בחו״ל, אם המבקר מתפרנס בצורה סבירה בחו״ל, אם יש למבקר בית בחו״ל, אם יש למבקר רכב בחו״ל, אם המבקר מגיע בגפו וכו'). מומלץ תמיד למבקר בישראל להראות אינדיקציות לכך שיש לו אינטרס לחזור למדינת מוצאו. ורצוי להגיע מוכן עם מסמכים המוכיחים כי מרכז החיים שלו הוא בחו"ל. בברכה, עו"ד יהושע פקס

ברק

תודה רבה על התשובה המהירה! קשה לי להבין את הלוגיקה שבלאשר ויזה לאדם ואז לשלול ממנו כניסה כשהוא מגיע..

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים