דוב

אורחת מאוקראינה למי מגישים טפסים ואיזה טפסים

יש לי ידידה מאוקראינה שאני מדבר איתה כבר מספר חודשים והייתי רוצה שהיא תגיע לביקור בארץ היא לומדת באוניברסיטה שם ובכללי כל המשפחה שלה שם אבל אנחנו נשמח להיפגש בארץ מה אני עושה?

עו"ד יהושע פקס

דוב שלום, לפקידי ביקורת הגבולות יש שק״ד רחב בכל הנוגע להתרה וסירוב של כניסה לישראל על ידי אזרחי מדינות שפטורות מאשרות כניסה. ישנן מדינות, כאשר אוקראינה ביניהן, שמטבען מסומנות כחשודות (כלומר מדינות שרבים מאזרחיה שוהים בישראל שלא כחוק), והסיכון בסירוב הכניסה שלהם הוא גבוה יותר. לכן אני ממליץ כי תגיש למשרד הפנים בקשה לזמן אותה ותדאג להביא מסמכים המעידים כי מרכז החיים שלה הוא באוקראינה, כמו הוכחה לעבודה קבועה, הוכחה שהיא לומדת, אם יש רכב וכו' מומלץ תמיד למבקר בישראל להראות אינדיקציות לכך שיש לו אינטרס לחזור למדינת מוצאו. בברכה, יהושע פקס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים