ורד

שימוש לא חוקיבמספר ת.ז.

שלום היום התקשרה להורי בחורה שהזדהתה מחברת ביטוח וביקשה את מספר ת.ז +תאריך ההנפקה של ת.ז...מה היא יכולה לעשות במידע שיש לה?

עו"ד יהושע פקס

ורד שלום, תאריך הנפקה זה פרט זיהוי מיוחד, מעבר לתעודת הזהות עצמה, רק למחזיק בתעודה יש את תאריך ההנפקה, שיכול לשמש, בין היתר, לאיתור כספי פנסיה אבודים וחשבונות בנק בהר הכסף (אתר ממשלתי). אם יש חשש כי המידע הנ"ל ישמש למטרות לא ראויות אז הייתי ממליץ לגשת למשרד הפנים להנפיק תעודה חדשה. בברכה, עו"ד יהושע פקס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים