העסקת תייר - פורום משרד הפנים

שאלה חדשה
  • פיני

    נשלח ע"יפיני 14:46, 1 ביולי 2012

    שלום דור, תייר מהולנד פנה אלינו לאחר חודש ביקור בישראל וביקש להישאר זמן נוסף וכן לעבוד בישראל. מה ההנחיה במקרה כזה?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד דור פנק

    דור פנק,מנהל הפורום

    15:56, 1 ביולי 2012

    שלום רב
    תייר אינו רשאי לעבוד בישראל ומי שמעסיק תייר מסתכן בהגשת כתב אישום בגין "העסקת זר ללא היתר" בניגוד לחוק עובדים זרים.
    בעבר נהוג היה להטיל קנס על מעסיקים אלא שכיום מגישים ברוב המקרים כתבי אישום המהווים כתם פלילי על המעסיק.
    היה ולתייר בת זוג או בן זוג ישראלי הרי שאז יוכל להגיש בקשה להסרת מעמדו מכוח הזוגיות ובהמשך ההליך ולאחר עמידה בקריטריונים יוכל לקבל אשרת עבודה.
    מומלץ להוועץ בעו"ד טרם פניה למשרד הפנים על מנת לבחון את סיכויי הבקשה טרם הגשתה.
    בהצלחה

    תגובה
מנהל הפורום:עורך דין יהושע פקס

מנהל הפורום: עורך דין יהושע פקס

חבר בלשכת עורכי הדין בישראל משנת 2009, מוסמך תואר שני במשפטים (LLM) אוניברסיטת חיפה. עורך דין יהושע
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

הפורום יעסוק בענייני "משרד הפנים – רשות ההגירה והאוכלוסין" – נעניק מענה בנוגע לאשרות כניסה לישראל, אזרחות ישראלית, אשרת עולה, אשרה לעובד זר, אשרה לבני זוג זרים, אשרת עבודה למומחה זר, קנסות מנהליים וכתבי אישום כנגד מעסיקי עובדים זרים, תביעות אבהות על פי דרישת משרד הפנים לרבות הליכי הסדרת מעמד של ילודים בהליכי פונדקאות בחו"ל. נתקלתם בבעיה מול פקיד משרד הפנים – אני כאן לרשותכם על מנת לפתור את סבך הבירוקרטיה.