יציאה מהארץ לתינוקת שנולדה בחו"ל להורים ישראלים ובעלת דרכון זר בלבד
יהושע שלום. בתי נולדה בבריטניה, ומכיוון שאשתי מחזיקה גם באזרחות בריטית היא קיבלה באופן אוטומטי אזרחות בריטית והונפק לה דרכון בריטי שבאמצעותו נכנסנו איתה לארץ כחודש לאחר הלידה. כרגע אנחנו לא מעוניינים לרשום אותה כישראלית במוסדות הרלוונטיים כמו רשות האוכלוסין וביטוח לאומי מכיוון שבדעתנו לעבור להתגורר בבריטניה באופן קבוע. שאלתי היא האם עלולים לעכב אותנו ביציאה מהארץ מכיוון שבתי תצא עם הדרכון הבריטי ולא הונפק לה דרכון ישראלי?
אני הולך לבצע אותה פעולה עם הבן שלי כאשר הוא אמור לטוס עם אמו בלבד , לא יודע אפ יעקבו אותם !؟
משה שלום, מכיוון שחסר לי המון מידע לא אוכל לענות תשובה מלאה. לפי סעיף 11 לחוק מרשם אוכלוסין "תושב שנולד לו ילד בחוץ-לארץ חייב למסור לפקיד רישום תוך שלושים יום הודעה על פרטי הרישום של ילדו." לשאלתך, למיטב ידיעתי לא אמורים לעשות בעיות בעת היציאה מהארץ. כמו כן, אולי תשקול להצהיר על ארל"י (אי רצון להיות אזרח ישראלי) הצהרה משפחתית. תוכל למצוא את הנוהל בלינק הבא https://www.gov.il/BlobFolder/policy/policy_family_denouncement_of_citizinship/he/139.pdfמוזמן ליצור קשר עם מזכירת משרדי לתיאום פגישת ייעוץ 03-3724722 בברכה, עו"ד יהושע פקס
שאלות נפוצות:
מקס פרפורי
רוני איזנשטיין
פני ה הבר
אמיר נבו