לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור

העלאת שכ"ד

שלום רב, תודה רבה על השירות. אני מתגוררת בדירה כשנתיים, ללא חוזה שכירות. אני משלמת לבעל הדירה כל חודש את שכר הדירה. היו לא מעט אי-הבנות והסכמות לאורך מגוריי ביחידת הדיור שלו שנמצאת בשטח שלו. לדוגמא: בלי להודיע לי ו/או לעדכן אותי, הוא נכנס לדירה שלי לפני כשנה וסגר את המרפסת ואת הדלת יציאה. ההסבר היה שהוא ואשתו נפרדו ולכן השטח היה שייך לה. השאלה שלי כרגע עוסקת סביב הדבר האחרון שנאמר לי על ידי העובד של בעל הדירה שהוא ביקש ממנו לומר לי שהוא מעלה לי את שכר הדירה. אשמח לדעת מה הזכויות שלי על פי חוק? אין שום סיבה לעלייה זו, מה גם שהוא לא משקיע בדירה, לא מתקן ומאד לא נעים לדבר איתו. האם החוק קובע כי הוא חייב לתת התראה על העלאה בשכר הדירה או שזכותו לבקש מעכשיו לעכשיו? מה הזכויות שלי במידה ואני מחליטה למצוא דירה אחרת ואני צריכה כ3 חודשים ללא עלייה בשכ"ד? האם אני יכולה על פי חוק לסרב לשתף פעולה עם בקשתו? האם הוא יוכל לפנות אותי? (דרך אגב, הוא העלה לי את השכד דירה כבר מספר פעמים במאות שקלים, אך הפעם אני כבר לא מוכנה לקחת בזה חלק). תודה רבה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לכאורה אין לך זכויות להשאיר את המחיר כי לא חתמתם חוזה. ברור כי מצד שני צריך לתת לך אפשרות להיערך לעליית המחיר. רצוי להגיע להבנות עם בעל הדירה בעניין זה ולסכם על מועד יציאה מוסכם. בהצלחה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר