ניצן

דברי דואר על שמה של בעלת הדירה/משכירה

שלום רב, אני שוכר דירה, ומדי פעם מגיע דואר לתיבת הדואר שבבניין, על שמה של בעלת הבית כגון חברת חשמל, עירייה, טלפון ודברי דואר אישיים נוספים. 1. האם ישנה חובה עלי לדווח על-כך לבעלת הדירה? האם היא זו שצריכה לבוא ולאסוף אותם לאחר שהודעתי לה על דברי הדואר? 2. במידה והדואר קשור לתשלום מיסים כגון חברת חשמל, עירייה, טלפון וכיו"ב, האם אני יכול לחייב אותה להציג לי ולרשום/לצלם את תוכנם במידה והם קשורים לחובות שלה מול שולח הדואר, כך שאני לא אסתבך בעתיד (ניתוקים למיניהם וכיו"ב) במיוחד שהחשמל והארנונה+מים הם על שמי כעת. תודה רבה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב חשבונות על שמך צריכים להגיע ישירות אלייך. ניתן להודיע לבעלת הדירה פעם-פעמיים על הדואר ושתשנה את הכתובת או שתאסוף לה את הדואר אם אתם נפגשים ממילא לצורך העברת דמי שכירות לדוגמא. חשבונות שלא על שמך אין לך צורך לפתוח ו/או לקרוא. בהצלחה,