מנהלי הפורום
של מי האחריות? מי צריך לשלם על התיקון?
אני שוכרת אותה הדירה מ-1.8.2013. נכנסתי לדירה מיד אחרי שיפוץ כללי, מ-א' עד ת'. כל שנה אנחנו מעריכים את החוזה לשנה נוספת. בחורף אחרון 2014-5 (אחרי שנה ו-5 ח') פניתי לבעל הדירה, רן, לגבי עובש בקירות בחדר הורים+חדר רחצה שנמצא בתוך החדר, כשדלת הזזה מפרידה ביניהם. באותו זמן גם סיפרתי לו שיש בעיה עם אותה הדלת והיא לא מחליקה בקלות. הזמנתי אותו לבוא לראות, אבל הוא לא בא. לפי תיאום עם רן, הזמנתי בעל מקצוע שיבדוק את הבעיה של העובש. באו שתיים כדי לבדוק ולתת הצעת מחיר ותוך כדי בדיקה, הזיזו את הדלת. המצב של הדלת נהיה גרוע יותר ויותר, עד שכבר לא יכולתי לזיז אותה. כבר חודשיים שאני מבקשת מרן לסדר אותה. הזמנתי בעל מקצוע שיבדוק והוא אמר שהדלת יצא מהמסילה. הוא ביקש 250 ₪ עבור התיקון ואני אמרתי שאני להתייעץ עם רן. בנוסף הגיע עוד בעל מקצוע שהחברה שהתקינה את הדלת שלחה. הוא פירק את החלק העליון שלה ולא הצליח לסדר ואמר שישלח משהו אחר. עברו עוד 3 שבועות ולא באו. דיברתי כמה פעמים עם רן ועם החברה. בעל החברה או אחראי, אמר לי שאין יותר אחריות ושהוא דיבר עם רן. רן אמר לי שבעל העסק אמר שהבעיה נוצר בשימוש לא נכון. רן לא רוצה לשלם וטוען שזה בלאי ושאני צריכה לתקן ושהוא התקין מזגן בחודש אחרון בדירה ועלה הרבה כסף. אני אישה בת כמעט 62, קטנה ורזה. גרה לבד בבית. בני הוא חייל ובא פעם בשבועיים או שלוש לשישי ושבת. הוא לא משתמש בשירותים בחדר שלי אבל גם אם כן, איך יכול להיות בלאי על דלת חדשה תוך שנה וחצי? אולי כן, אם היו גרים הרבה אנשים בדירה והיו משתמשים בה מספר פעמים ביום. דבר נוסף שרן אמר, שבעלי מקצוע שהזיזו את הדלת קלקלו אותה. אם היה הם, הם באו בגלל בעיות עובש, אבל הבעיה עם הדלת התחילה לפני. השאלה היא: 1. של מי האחריות? מי צריך לשלם על התיקון? 2. יש ארגון או משהו אחר שעוזר או מייעץ לאנשים שכורים דירה 3. המזרן בחדר שלי מלא נקודות עובש. קניתי אותו אחרי שנכנסתי לדירה. . יש לי חשבונית קנייה. רן צריך לפצות אותי או לקנות אחד חדש?