רחלי

תשלום חשבון גז בדירה שכורה

שלום, יש לי שאלה. שכרנו דירה שהיה בה גז מרכזי אך לא חיברנו את הגז שלנו, השתמשנו בכיריים חשמליות והודענו זאת לבעלת הבית שבוע אחרי כניסתנו לבית. האם עדיין עלינו לשלם את חשבון הגז או שעל בעל הדירה לשלם זאת? תודה, רחלי

עו"ד תומר פרלמן

שלום רחלי, הדבר נתון להסכמות הצדדים, לכן יש לבחון את הסכם השכירות, האם בהתאם להסכם הנכם מחויבים לשאת בתשלום לחברת הגז. אם אכן קיימת קביעה מסוג זה בהסכם, עליכם להבהיר למשכיר במפורש כי אינכם מעוניינים בחיבור הגז ולבקש ממנו לנתק את המושכר מחברת הגז, שכן בחלק מהמקרים גובה תשלום חודשי קבוע. זאת בהנחה שהדבר לא יגרום הוצאות נוספות למשכיר, בשל ניתוק או חיבור עתידי לחברת הגז, שכן יתכן כי המשכיר ידרוש מכם לשאת בעלויות אלו. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.