רותי

קנס על עזיבה לפני הזמן של דירה שכורה

נאלצתי לעזוב את הדירה השכורה לפני הזמן. ככתוב בחוזה מצאתי שוכר שהוסכם על בעל הדירה והייתה חפיפה במועדי הכניסה והיציאה כך שהדירה לא נותרה ריקה. התברר לי שבחוזה עליו חתמתי כתוב שבנוסף לדברים אלו שנעשו עלי לשלם 4000 ש"ח קנס למשכיר. האם החוזה חוקי? האם תנאי כזה אכן יכול להתקיים? תודה על תשובתך

עו"ד תומר פרלמן

רותי שלום, חוזה השכירות מבטא את רצונות/הסכמות הצדדים, משכך בהנחה שאכן זו היא כוונת הצדדים הבאה לידי ביטוי בהסכם השכירות עליו הנך חתומה, עליך לקיים את ההסכם. בכל אופן, כדאי להעביר את ההסכם לצד שלישי המתמקצע בתחום על מנת שיבחן אותו בצורה מקצועית. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.