אורנית

עכברים בדירה מושכרת, האם ניתן לבטל חוזה שכירות?

אני שוכרת דירת קרקע והיו אצלי פעמיים עכברים בדירה. כתוצאה מכך שהתלוננתי מספר פעמים לבעל הבית הוא כמעט הרים עליי יד. בחוזה לא כתוב דבר על מכרסמים למינהם.האם יש אפשרות לצאת מפה ולבטל את החוזה?

עו"ד תומר פרלמן

אורנית שלום, אם בהסכם השכירות אינה קיימת התייחסות לטיפול בקיומם של מכרסמים במושכר, תוכלי לזמן מדביר על חשבונך ולדרוש מהמשכיר את השבת התשלום, אם כי אין קביעה חד משמעית לעניין האחריות במקרים מסוג זה ולכן יתכן כי המשכיר יטען כנגד חבותו. באשר לאלימות הפיזית ו/או המילולית ככל שננקטה ע"י המשכיר, מציע לך לפרט יותר על נסיבות המקרה ולפעול כנגד המזכיר למיצוי זכויותיך. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.