משפטי– זאפ
משפטיפורומיםחוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכירסיום תקופת ששכירות ללא חוזה תקף

מנהלי הפורום

עו"ד גיתי בוטובול

עו"ד גיתי בוטובול

משרד עו"ד אזרחי למקרקעין, מסים, הסכם ממון, ייפוי כח מתמשך

קביעת פגישה
0534262639
חזרה לפורום

סיום תקופת ששכירות ללא חוזה תקף

יהל
יהלי

שלום רב , אני שוכרת דירה זו השנה השביעית . בשנה הראשונה חתמנו על חוזה שכירות אשר פג תוקף לפני 6 שנים . מאז אנחנו ללא חוזה , ובמשך 5 שנים הינו על אותם תנאים , לפנינ כשנה בעלת הדירה הודיע לי כי היא מעלה את תשלום השכירות ב 30% . מכיוון שהייתי לחוצה הסכמתי לעוד שנה בתנאי שאנו חותמים חוזה חדש , במהלך השנה התחמקה מאחריות כל התיקונים בדירה וכמובן הסכם שכירות מחדש . לפני כחודש הודיע לי כי ברצונה למכור את הדירה ושאליי לפנות תוך חודש ימים . לאחר שיחה בינינו הוחלט כי אמצא דירה ואפנה אך לא יותר מחודשים , במהלך החודשים הראתי את הדירה לכל מי שחפץ ליבו , לעולם לא אמרתי מילה רעה על הדירה להיפך עוד חשבתי לקנותה בעצמי . מכיון שבמהלך תקופת שכירותי שם התקנתי מזגנים באישורה כמובן ובידיעה שבתום יחסינו נחליט באם להשאירם בתמורה הכספית או לפרקם לרשותי .בתשלום חודש שכירות החודש הובהר בינינו כי המזגנים נשארים בדירה בתמורה ל 2,300 ש"ח שהם חודש השכירות בינינו . המשכירה אמרה שאין בעיה אך תתיעץ עם בעלה ותידע אותי {חשוב לציין כי במהלך כל תקופת השכירות הכל נעשה ונחתם מול הג'ב ומעולם לא שוחחתי עם בעלה} וכך היה החודש לא העברתי תשלום שכירות בידיעה כי המזגנים נשארים בדירה כתמורה לחודש שכירות אחרון . הופתעתי מאוד לקבל היום שיחה זועמת מבעלה כי איפה כסף ומדוע לא שילמתי עד היום . מציינת כי במהלך כל תקופת השכירות הועבר כסף במזומן לגברת כל 10 לחודש . מה הם זכותי ? האם לשיחה ביני להין בעלת הדירה בע"פ נתפסת ? אודה לתשובה . תודה