שלו

חתימה על חוזה של אדם הלקוי בשכלו

שלום רב, לפני שנים רבות נחתם חוזה קניית נכס עבור אמי והוסיפו ליד שמה את שם אחיה הסובל מליקוי שיכלי,האם הוספת שמו לחוזה היתה קבילה? האם היא תופסת? כיום הוא נמצא במוסד סגור ,האב שימש כאפוטרופוס מאז אישפוז החסוי,האב נפטר לאחרונה. מה עלי לעשות בנידון?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לא ברורה שאלתך?! בעיקרון אדם הסובל מליקוי שיכלי והנו חסוי צריך אפוטרופוס שיחתום בשמו. אם האפוטרופוס שלו נפטר - צריך שימונה לו אפוטרופוס חדש. ללא מינוי אפוטרופוס אין תוקף לחתימתו, ויש צורך לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט. בהצלחה, www.behore.co.il

שלו

הנכס נקנה עבור אמי בלבד ,לאחר מכן הוסיפו לחוזה המכירה את שם האח כאשר האח התגורר בבית ההורים והיה כבן 22 בערך,כלומר כעת הנכס בבעלות משותפת של אמי והאח ,כאשר בזמן החתימה לא היה לו אפוטרופוס. השאלה התייחסה לקבילות חתימה של אדם הסובל מפיגור שכלי ובזמן החתימה גר בבית של ההורים ללא אפוטרופוס, אשמח לשמוע המלצה כיצד לפתור את הבעיה כי כיום האח נמצא במוסד סגור עקב הרעת מצבו ולכן מונה האב כאפוטרופוס (האם נפטרה גם כן ), האם חלקו של האח בנכס יועבר בעקבות החתימה לקרן לחסויים או ניתן לערער על עצם החתימה שלו?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מקרה שלך מצריך התייעצות פרטנית עם עו"ד. אולם בד"כ בקשר להקניית זכות לחסוי - קשה יהיה לערער על כך היום אחרי כל השנים. בית המשפט יכול לשאול איפוא הייתם כל השנים? מדוע נזכרתם דווקא היום לפני שעלולמים לקחת את חלקו? האם יש מסמכים בכתב המעידים, כי לא היה כשיר לחתום בזמן שחתם? אולי ניתן לו כמתנה? בהצלחה,