רונן

תקופת הודעה מראש על עזיבת הדירה

האם מעוגן בחוק, כמה זמן צריך שוכר להודיע לבעל הדירה על עזיבת הנכס אחרי שהסתיים תקופת השכירות, במקרה שבחוזה השכירות אין סעיף שמתייחס לעניין הזה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין ס' ספיציפי לעניין זה בחוק, ולכן נכנס עניין הסבירות. זכות הדייר לעזוב בתום החוזה ללא כל הודעה נוספת, ואם נשאר תקופה נוספת - נראה לי כי 30 יום זה זמן סביר בהחלט להודעה כזאת. בהצלחה,

עדי

אם השותף שלי עוזב את הדירה באמצע החוזה כמה זמן התראה הוא צריך לתת לי מראש כי הוא מבחינתו יכניס לפה גם איש מהרחוב לגור איתי ולי זה נורא חשוב נושא השותף ומי שיגור איתי. הוא נורא לוחץ עלי למצוא שותף תוך שבועיים ותכלס עבר רק שבוע אחד אין זמן מוגדר בחוזה שהוא אמור להודיע לי מראש על עזיבה, אבל כן מחוייב לשלם על הזמן שנשאר לו בדירה.