אמיר

ערב לחוזה שכירות

שלום רב ותודה מראש. לפני כמה חודשים חתמתי ל"חברתי" על כתב ערבות לשכירות דירה למשך שנתיים. במקביל אלי חתם ערב נוסף. כנראה שהיום היא בקשיים כלכליים ולא משלמת דמי שכירות ואנחנו הסתכסכנו עקב כך. האם יש בכוחי לעשות משהו או שמא יהיה עלי לשלם במקומה את כל יתרת דמי השכירות למשכיר ברגע שאדרש לכך? בגלל שיש לה ערב נוסף, האם ברירת המחדל היא לדרוש ממני רק חצי מחובותיה? אם ידרשו ממני לשלם את כל חובותיה, האם אוכל לתבוע השבת מחציתם מהערב השני? אני מבין שלא אוכל להיפרע אך, בכל זאת, האם אוכל להגיש תביעה נגדה? אגב, המשכיר הוא האפוטרופוס הכללי, כמנהל הנכסים של עיזבון של פלוני. האפוטרופוס נעזר בשרותי חברת נכסים אשר מולה נחתם חוזה השכירות. בהערכה רבה על השקעתך הרבה בפורום.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן בעיה קשה, מכיוון שתהיה לך זכות תביעה נגד השוכרת אולם אם היא בקשיים כלכליים ספק רב אם תראה את כספך בחזרה. בעיקרון העניין תלוי בחוזה בין הצדדים, אולם צריך לנסות להוציא את הכספים קודם מהשוכרת ורק אח"כ לפנות לערבים. לגבי החלוקה בין הערבים - שוב תלוי בניסוח - האם הערבות היא ביחד ולחוד? קח בחשבון שאם ייפתח תיק הוצאה לפועל נגדך כערב הוא יישא ריביות והצמדה והסכום יתפח מהר מאוד. בהצלחה,