יוצאי ברית המועצות

מעוניינים לטבוע גוף ציבורי גדול על פרסומת העושה צחוק מהעדה שלנו.

לאחרונה יצאה קופת חולים מובילה וידועה בקמפיין לשירותיה. אחת הפרסומות מראה איך עונים במוקד שירות טלפוני לשיחה שמתקבלת מאשה רוסיה מבוגרת שמתקשה לדבר עברית. נציג טלפוני (אותו מגלם סטנדאפיסט ידוע) לג לאשה הרוסיה המבוגרת. ובכך לג לעדה כולה. וזה לא קטע סטנדאפ, אלא פרסומת רשמית של קופת חולים מכובדת. פרסומת זו - היא יציאה גזענית מפגרת שפוגעת בהחלט ברגשות של בני העדה הרוסית. אם מתארגנים כמה עשרות או מאות רוסים - האם נוכל לטבוע את קופת החולים שתשלם לכל אחד מאיתנו פיצויי הולם על הגזענות שפגעה ברגשות שלנו? כמה פיצויי נוכל לקבל?

עו"ד אורי אבני

שלום, על פי החוק בישראל, באופן כללי, במקרים בהם מתקיימת לכאורה עוולת לשון הרע המכוונת נגד קבוצה גדולה או ציבור שלם בניגוד לאדם פרטי, לא ניתן לתבוע בעוולה אזרחית ולקבל פיצוי כספי לחברי הקבוצה, אלא רק לפנות ליועץ המשפטי לממשלה על מנת שיפתח בהליכים פליליים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות