יאיר

פרסום לשון הרע בפייסבוק

שלום . אדם שגר בסביבתי רשם בפייסבוק על הקיר האישי שלו שאני אדם עם רישום פלילי \עבר פלילי . עשרות אנשים ראו את הפרסום השקרי הזה יש לציין שאני אזרח שומר חוק ואין ברשותי רישום פלילי ויותר מזה ברגע שאני הוצאתי ר"פ ממשטרת ישראל הוא היה נקי כמו כל אזרח ללא עבר פלילי . יש לציין שצילמתי את הפרסום של הבחור שפרסם זאת כתוצאה מרישום של אותו אדם שאני בעל עבר פלילי נפגעתי קשה . משפחת חברתי דרשה את הפסקת הקשר בנינו הסביבה הקרובה שלי חושבת שאני עבריין . לשאלתי : האם אני יכול לתבוע את האדם שפרסם שקר גס וקשה שכזה ? מה גובה התביעה שאני יכול לדרוש ? מה הסיכוי שבית המשפט יזכה אותי וירשיע את אותו אדם שרשם בגנותי ? האם אני יכול לתבוע בתביעות קטנות או שרק בבית משפט השלום ?

עו"ד אורי אבני

יאיר שלום, למרות שבתי המשפט מעט זהירים, גם פרסום בפייסבוק יכול בהחלט להוות עילה לתביעת לשון הרע, אם אכן פרסמו דברים בגנותך שאינם נכונים ופגעו בך. גובה התביעה תלוי בנזק שנגרם לך בפועל (וקיימת גם אפשרות לתבוע סכום מסוים ללא הוכחת נזק) וסיכויי הצלחת ההליך תלויים כמובן בהרבה גורמים (מה בדיוק פורסם, מי קרא ומה חשב, עוצמת הנזק וכו'). לגבי תביעות קטנות - כל תביעה בסכום של עד 33,500 ש"ח תוכל להגיש לבית המשפט לתביעות קטנות. אך מכיוון שלא מדובר בתביעה כספית רגילה, בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד המנוסה בתחום.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות