ירדנה

לשון הרע ותביעת דיבה

עובד שפוטר לאחר יצירת מצג שווא לפיטורים וללא שימוע קיבל פיצויים במסגרת גישור בהליך תביעה שהוגשה לבית הדין לעבודה. אותו עובד הגיש בקשה להכרה בנכות בביטוח לאומי וכך יצא שהמל"ל חקר את עובדי התאגיד. האם עדות שמסרו 2 עובדים בחברה(שנוגד את שאר העובדים) בפני חוקר ביטוח לאומי וכן חוקר מס הכנסה בו שיקרו והכפישו את שמו בעלילות שווא ולשון הרע יכול לקחת את העדויות הללו ולתבוע בגינם תביעת לשון הרע ודיבה. את עדויות הנחקרים קיבל ע"פ בקשתו מחוקר מס הכנסה כאשר פנה אליו. האם יש הגנה מן החוק על עדויות שכאלו כך שלא יהיה ניתן להגיש תביעת לשון הרע כלפי אותם אנשים? תודה

עו"ד אורי אבני

שלום ירדנה, באופן כללי הוראות הדין והפסיקה מקנות הגנה מסוימת לדברים שנאמרים במהלך הליך משפטי, כך שלא ניתן להגיש על דברים שנאמרו באולם בית המשפט כעדות תביעות לשון הרע. עם זאת, יש כמובן גם חריגים לכלל במקרים של גידופים קשים שאינם קשורים לנושא שבו נקרא העד להעיד. כך שמומלץ להביא את הפרטים המלאים לעורך דין ולהתייעץ עימו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות