צבי

התכחשות ושקר -עילה לתביעת לשון הרע

בכיר ברשות ממשלתית מתעלם זמן רב מקיומו של מכתב שם הוא אישר הנחה כלשהיא ומכחיש קיומו של מכתב זה כמפורט בהמשך. .נציבות תלונות הציבור מאשרת קיומו של מכתב זה . הוא הכחיש רשמית את קיומו של המכתב במפגש אצל ראש העיר בנוכחות בכירים רבים . הוא שיקר שם . הוא מכחיש את קיומו של המכתב בתכתובות פומביות עד עצם היום הזה . התעלמותו והכחשותיו התירה את דמי נתנה אור ירוק לפעול נגדי הכשירה את הדרך להשפלתי ולעשותי מטרה לשנאה לבוז וללעג מצד רשות ממשלתית ועירונית . מותר לציין את הנזק הכספי שנגרם לי . ההתעלמות והתכחשות היא לעניות דעתי פרסום .ההכחשות נעשו שלא בתום לב .הוא אינו חוזר בו מחשש לפגיעה במעמדו ומאמין שאין כבר דרך חזרה . הוא למעשה "השעיר לעזאזל" של רשות עירונית וממשלתית והם עומדים מאחוריו בתקווה כי הריקושטים יפגעו רק בו . האם דברים שלא נאמרו שמוטב והיו נאמרים הינם מבחינת פרסום . האם האמור לעיל עומד בקריטריונים של לשון הרע .

עו"ד אורי אבני

צבי שלום, דברים שלא נאמרו יתקשו להחשב פרסום לעניין חוק לשון הרע, אבל מתיאורך את הסיטואציה נראה שיש גם אמירות פוזיטיביות של הכחשות ושקרים שבהחלט יכולים להיות בסיס לתביעת לשון הרע, לאחר קבלת ייעוץ משפטי מתאים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות