יפתח

חוק איסור לשון הרע

מתי לא צריך להוכיח שנגרם נזק כדי לקבל פיצוי מתאים בנושא לשון הרע?

עו"ד טל ריטרסקי, www.rsk.co.il

בשל פרסום לשון הרע, בית המשפט רשאי לחייב את הנתבע בפיצוי של עד 50000 ש"ח וזאת אף אם לתובע כלל לא נגרם נזק. אם לשון הרע פורסמה מתוך כוונה לפגוע, בית המשפט רשאי לחייב את הנתבע בפיצוי של עד 100000 ש"ח, וגם במקרה זה לא נדרש שלתובע נגרם נזק כלשהו. כמובן שאם לתובע אכן נגרם נזק, הוא יכול לתבוע סכום גדול יותר בהתאם. האמור לעיל הינו מידע כללי בלבד ואין בו משום חו"ד משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות