מצלמת

צילום אדם ברשות היחיד

שלום לכם אני בונה כרגע אתר שמבוסס על קטעים מתוך ראיונות שאני מצלמת עם אנשים בביתם, כשהם מספרים על חייהם. כמובן האנשים יודעים שאני מצלמת אותם תוך כדי השיחה איתם! הכל גלוי! שלחתי קישור לאחת המצולמות שלי לסרטון יוטיוב שהעליתי עם קטעים מתוך הראיון איתה. כעת היא טוענת שזו הייתה חדירה לפרטיות שלה! היא טוענת שלא אמרתי לה שזה לפרסום, אלא היא חשבה שזה סתם תחביב שלי לצלם אנשים מספרים על חייהם... יתכן שאבחר להוריד את הקטע שלה, מבחינה מצפונית, אך רציתי לדעת מה לשון החוק... אם היא ידעה שאני מצלמת, האם זה נחשב להסכמה לפרסום? או שחייבים הסכמה בכתב? אגב, אין לה שום טענה על הצילום עצמו, אין שם שום דבר שפוגע בה, לשון הרע או משהו כזה הטענה היחידה זה עצם החשיפה של החיים שלה (לא מבינה בכלל למה היא הסכימה!) תודה רבה

אתי חסיד, עורכת דין

במקרה והכוונה לפרסם תמונה של אדם ברבים, יש להחתים את המצולם על טופס ויתור בו הוא מסכים במפורש שתמונתו תפורסם ברבים. אם אין לך הסכמה מפורשת כזו בכתב אז יכולה להיווצר לך בעיה. את יכולה לטעון שהייתה לך הסכמה משתמעת..אבל זו תהיה בעיה להוכיח.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות