איציק

פגיעה מילולית בגישור

בעת פגישת גישור עורך הדין שמייצג את הצד השני איים לפגוע בי והעליב אותי באופן בוטה הכל בפני מספר אנשים. הכל מתועד בפרוטוקול. האם כדאי להגיש תביעה קטנה או לקחת את התיק לבית משפט השלום.

עו"ד אורי אבני

לגבי עילת התביעה - יש גישה הרואה בדברים שנאמרים בהליך הגישור, כחלק מההליך השיפוטי עצמו, בו יש הגנה מתביעות לשון הרע על דברים שנאמרו במהלך ההליך (כלומר לא ניתן לתבוע בלשון הרע על אמירות שנאמרו בעת הדיון בבית המשפט). יש לקחת זאת בחשבון.

עו"ד אורי אבני

שלום איציק, השיקול של תביעה קטנה למול בית משפט שלום אינו קשור לעילה עצמה, אלא לאופן ההליך. בתביעות קטנות התיק לרוב נסגר בדיון אחד בפני השופט, כאשר כל צד מייצג את עצמו, ללא נוכחות עורכי דין מצייגים ובית המשפט לעיתים מקל יותר בשמיעת העדויות. בבית משפט שלום יש הליך פורמלי מסודר עם עדויות ותצהירים וסיכומים וכו'. בסכומים קטנים יחסית, כאשר ברור על מה התביעה, אנשים שמסוגלים לייצג את עצמם, לעיתים מעדיפים לחסוך את עלות עורך הדין.

איציק

תודה. מה הכדאיות של הגשת תביעה שכזו?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות