שלמה אסף

עדות כוזבת במשטרה והפרת צו הרחקה

אני מבקש לשאול שתי שאלות, ומאוד אודה לכם על ייעוץ ראשוני: 1. בעקבות סכסוך עם שכן והצקות מצידו הוצאתי צו הרחקה מביהמ"ש. הצו ניתן הדדי. הוא אינו מפסיק להפר את הצו: יוצא לגינה שלו ומצלם ומסריט אותי ללא הפסק. זוהי הפרה חמורה של הצו. התלוננתי במשטרה ונראה לי שהתלונה נגנזה על אף ההפרה של צו שיפוטי. מה עוד אני יכול לעשות. כתבתי על כך לשופט שנתן את הצו והוא הפנה אותי שוב למשטרה. 2. במסגרת תלונותיו הסתמיות של השכן הוא העיד במשטרה שאיימתי עליו ברצח וטען שזה "מוקלט ומצולם". זהו שקר מוחלט כמובן ואין סיכוי שזה נכון או שיש לו הוכחה לכך. גם תלונה זו שלו נסגרה. הוא טען כך גם בפני השופט (כתוב בכתב ההגנה) שנתן את צו ההרחקה. מה האפשרויות העומדות בפני במקרה כזה שבו יש גם הפרת צו שיפוטי, גם עבירה על חוק הפרטיות, וגם עדות כוזבת בפני הרשויות שאיימתי עליו כביכול ברצח? תודה רבה על תשובתכם.

עו"ד אורי אבני

שלום שלמה, עדות כוזבת במשטרה, בידיעה שהיא כוזבת במטרה לפגוע ולהזיק לך, אכן יכולה להחשב כלשון הרע במקרים מסוימים והפצתה ברבים כפגיעה בפרטיות. כמובן שהדברים יבחנו לאור הנסיבות ויהיה עליך להוכיח את כוונותיו של המתלונן. קיימת גם בעוולה בשם עוולת הנגישה שעשויה להתאים במקרים מסוימים. לגבי הפרת צו הרחקה, מומלץ להראות לעורך דין את נוסח הצו המדויק על מנת לקבל החלטה איך וכיצד לפעול בעת הפרתו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות