תהילה

שימוש בדמות של אדם מפורסם שנפטר

שלום, ברצוני לדעת האם מותר לקחת את דמותו של אדם מפורסם, אמן מתחום מסויים שנפטר ולבסס סיפור בהשראת חייו ויצירותו תוך איזכור היצירות כולל איורים בהשראת דמותו. לדוגמה, סיפור על דמותו של מוצרט (אבל נניח מישהו שנפטר לפני פחות זמן). תודה

עו"ד אורי אבני

שלום תהילה, תלוי כמובן לצורך מה יכתב הסיפור ואם ולמי יופץ, אין דין שימוש פרטי לך ולחבריך או ללימוד כיתה כמו שימוש להפצה המונית למטרות רווח. כמו כן קיימת חשיבות גם למתי נפטרה הדמות ומתי נכתבו היצירות שכן אחרי כמה עשרות שנים, הזכויות מותרות לשימוש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות