רפי

האם אפשר לתבוע מנהל פורום על הוצאת דיבה וכדו'?

אני מנהל פורום באימייל ועלולות להשלח שם הודעות שפוגעות באחר. אין באפשרותי לעצור את ההודעות בדרך או למחוק אותם מתיבות המייל האישי של האנשים. האם אני חשוף לתביעות?

עו"ד אורי אבני

רפי שלום, במקרים מסוימים בשיטת המשפט בישראל, לא בכל המקרים, ניתן להטיל אחריות גם על מנהל פורום לפרסום לשון הרע. לרוב תבחן דרך התנהלותו והאם נקט באמצעי הגנה סבירים (תקנון מפורש מה מותר ומה אסור, טיפול בבקשות להסרה וכו'). ברור כי אין ציפייה שתמחק הודעות שלא אתה שלחת מתיבות מייל של אחרים, אך יתכן וכדאי להסירן מהפורום כאשר יש חשש ללשון הרע. אם קיים חשש מומלץ להציג את כל המנגנון של הפורום שאתה מנהל בפניי בעל מקצוע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות