שלמה אסף

סיכויי תביעה על לשון הרע ודיבה

בעקבות סכסוך עם שכן הוצאתי כנגדו צו הרחקה מבית המשפט. הטענה העיקרית שלי היתה פגיעה של השכן בפרטיותי ע"י צילום תמונות, צילומי וידאו והקלטות שהשכן נוהג לבצע מתוך הגינה שלו אל הגינה שלי וצילום בני הבית שלי. השופט הוציא צו הרחקה הדדי. בכתב ההגנה של השכן הוא כתב - וגם אמר לשופט - שאיימתי עליו ברצח ושאני מטריד אותו בטלפונים עם איומים וקללות. כמובן שזהו שקר מוחלט: מעולם לא איימתי עליו ובוודאי לא ברצח, ומלבד שיחת טלפון אחת לבקשת הבהרה, מעולם לא צלצלתי אליו ולא איימתי ולא קיללתי כפי שכתב. לתדהמתי הוא כתב ואמר בדיוק אותו הדבר בתלונה במשטרה: שאיימתי עליו ברצח ואיימתי וקיללתי אותו בטלפון. בעקבות תלונה זו נחקרתי במשטרה, נלקחו ממני טביעות אצבעות, צולמתי וכו'. התיק נסגר מיד ע"י החוקר. לאחר סגירת התיק צילמתי את התלונה שלו ובעדותו הוא כתב שצילם אותי כל הזמן, ובדיוק כאשר איימתי עליו ברצח כביכול המצלמה ומכשיר ההקלטה היו כבויים...מה שמראה כמובן שבכך התחמק מהצורך להמציא הוכחה לדבריו. שאלתי: לאחר שסיכן אותי פעמיים בעדות כוזבת פעם בפני שופט בדיון, ופעם שנייה בעדות במשטרה שבעקבותיה נחקרתי עם כל מה שציינתי ואילו התיק לא היה נסגר הייתי יכול מואשם באיום לרצוח על כל מה שמשתמע מזה. מה עלי לעשות, והאם אני יכול לתבוע אותו אזרחי על לשון הרע, דיבה ועוד סעיפים קשורים? האם יש סיכוי לתביעה כזאת? הכל כמובן מתועד במסמכים רשמיים. עלי לציין שמעולם לא נחקרתי לפני זה במשטרה, אין לי תיק לא פלילי ולא מכל סוג כלשהו ומעולם לא היה לי. תודה על תשובתכם

עו"ד אורי אבני

שלום שלמה, שאלתך חורגת מהמובן הצר של ענייני לשון הרע, שכן על בעוד שעל עניינים שנאמרים בבית המשפט ובמסגרת כתבי הטענות בבית המשפט, יש חסינות מסוימת מתביעות לשון הרע, הרי שיש עילות אחרות בדין לתביעה במקרים בהם הוגשה תלונת שווא ונגרם נזק כמו עוולת הנגישה, מומלץ לקבל ייעוץ פרטני מעורך דין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות