אלי

הזהרה מפני בריונות של מעסיק

יום לאחר פיטוריי מהעבודה בתור מאבטח (לאחר חודש בודד של עבודה בחברה) וסכסוך עמוק עם המעסיק על שקרים רבים/ הבטחות תעסוקה שנאמור לי (שאגב הם הסיבות שבגלם פוטרתי לאומת כל ההוכחות על הודעות ושיחות שמוכיחות כי כל טענותיו שקריות), נדרש ממני להחזיר את המפתחות של המשרדים שאבטחתי בהם. כשהגעתי להזדכות על נשק נאמר לי מהאחראי במחסן הנשק שהוא קיבל הוראה מהמעסיק שלי שלא אוכל להזדכות על נשק כל עוד לא קיבלו ממני את המפתחות. מההכירות שלי עם המעסיק פחדתי שלאחר שאחזיר את הפתחות הוא יגיד שלא קיבל ממני דבר ולכן הקדמתי תרופה למכה ובקשתי שיחתום לי על כך שלקח ממני את המפתחות. כשהוא שמע את זה תפס לי את היד בכוח ביקשתי ממנו יפסיק ושזה כואב לי ושאתן לו את הכל, רק שיחתום לי על המסמך. הוא התעלם המשיך בכוח למעוך לי את היד עד שלקח את המפתחות בכוח. בחוצפתו קשקש על כל הדף שהיה צריך לחתום עליו, אמר שהוא לא חותם והלך! השאלה שלי היא האם מותר לפרסם וידאו שמתעד את כל המקרה של הפעלת הכוח והבריונות הזאת (הוא ידע שזה מצולם) בפייסבוק?

עו"ד אורי אבני

אלי, על מנת להגיע למסקנה בדבר פרסום הסרטון יש צורך לצפות במו במלואו. כמובן שתהיה חשיבות גם מי יהיה חשוף אליו, מה יהיה הכיתוב שתכתוב בעת הפרסום ומה מטרת הפרסום, האם עובדתית להראות את שאירע לך, או מעבר לכך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות