יניב

הוצאת דיבה ולשון הרע

שלום ברצוני להתייעץ בנושא הוצאת דיבה ולשון הרע. הגבתי לפוסט בקבוצה בפייסבוק מישהו שאל להמלצה ואני עניתי שלמען האמת אני לא ממליץ על השירות מאדם מסויים וסיפרתי את חווית השירות האישית שקיבלתי ממנו, לא השתמשתי במילות גנאי ומילים פוגעניות. אדם זה שלח לי כתגובה שהוא יתבע אותי על הוצאת דיבה ולשון הרע, רציתי לדעת אם יש לו עילה לתביעה זו? הוא דורש שאני אפרסם התנצלות באותו הפוסט על מנת לבטל את דרישתו לתביעה.

עו"ד אורי אבני

יניב שלום, צריך לראות את הטקסט עצמו. כעקרון הבעת דעה אישית כאשר ברור לקורא כי מדובר בדעה המבוססת על התרשמותך בלבד ואינה מלווה בהשמצות, אינה מקימה עילה לתביעה בלשון הרע ואם תוגש תביעה כזו, באם השופט ישתכנע שמדובר בהבעת דעה אישית ומכובדת, סיכוי קבלת תביעה כזו נמוכים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות