עודד

לשון הרע ושמירת פרטיות

שלום. הכרתי מישהי באתר היכרויות שהתחזתה לגברת מהוגנת בת 42 ובפגישה נוכחתי שמדובר בצעירה בשנות העשרים לחייה אשר דרשה תשלום מראש עבור שרותי מין. ברצוני להזהיר את הציבור בפייסבוק מפני הגברת המופיעה תחת שם מסוים באתרי היכרויות. 1. האם אני חשוף לתביעת לשון הרע או בגין עילה אחרת? (אני יודע רק את שמה שפורסם באתר ההיכרויות) 2. האם פייסבוק עשויה להיתפש כמפירה לכאורה של פרטיותה של הגברת אם אפרסם שם את האזהרהולכן עשויה למחוק את ההודעה? תודה

עו"ד מיכל סגל ארנולד

עודד שלום, בדיני לשון קיימת הגנת "אמת דיברתי" ואם יתבעו אותך מפני שפרסמת את הדברים תמיד תוכל לטעון אותה כהגנה. אם יתבעו אותך או לא - אי אפשר לצפות את הדבר. הדבר תמיד ייתכן. ולגבי פייסבוק: תמיד צריך לזכור שפייסבוק איננה מקום ציבורי אלא פרטי, בבעלותו של אחד, צוקרברג, והוא עושה בממלכתו כפי שהוא רוצה. גם כאן - אי אפשר לצפות מראש מה פייסבוק תעשה עם הפוסט שתפרסם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות