חסוי

צילום מוכר בחנות שסירב להחזר כספי על טלויזיה

האם מותר לצלם מוכר בחנות שמסרב להחזר כספי עפי חוק הגנת הצרכן ?

עו"ד מיכל סגל ארנולד

מדובר בתחום הפרטיות. אדם שיוצא אל המרחב הציבורי חזקה כי הסכים כי יצלמו אותו, אלא אם כן נשאל וסרב לפירסום התמונות. בהנחה כי המוכר הינו בעלי החנות, אין מדובר במרחב ציבורי כפשוטו ואם האדם מתנגד שיצלמו אותו, אין לצלמו, וזאת למרות שחוקי הפרטיות אינם חלים על פעולת הצילום עצמה אלא בפעולת הפירסום של התמונות. לעומת זאת, החוק קובע בפירוש כי מותר לאדם להקליט שיחה אם הוא עצמו היה אחד משני המשוחחים. כך שאם אתה מבקש להכין ראיות להליך משפטי עתידי שתנהל נגד החנות שבה רכשת את הטלביזיה, גם שיחה שהוקלטה היא ראיה טובה ואתה לא עובר על החוק כשאתה מקליט אותה. תוכל לתמלל את השיחה לפי הדין לאחר מכן ולהשתמש בתמלול כראיה.

חסוי

תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות