בן

פרסום דיון בדלתיים סגורות

ס.70 לחוק בתי המשפט קובע :”לא יפרסם אדם דבר מדיון שהתנהל בביה”מש בדלתיים סגורות ..”שאלתי: האם פרסום באמצעות פייס של פרטי המקרה ,המתנהל בבימ”ש לענייני משפחה,ללא ציון שמות,מגדרים,מיקומים,...כל פרט מזהה מהדיונים(כולל שם המפרסם=נתבע-מעוות),מהווה בעייה?. האם הפנייה למקום המכיל תמונת המפרסם נתבע מהווה בעיה? הארה: מדובר בדיונים במסגרת קדם משפט,בהם אין פרוטוקול!

ד"ר עו"ד מיכל סגל ארנולד

שלום בן, בעקרון, אסור לפרסם דבר אשר התנהל בדלתיים סגורות בבית המשפט ובבתי הדין השונים ואין נפקות האם מדובר בקדם משפט או בדיון הוכחות או כל דיון אחר. אל תפרסם בשום אופן שמות, גם לא מעוותים, גם לא בראשי תיבות. לא מקום בארץ, לא פרטים מזהים לגבי גיל הילדים, לא שמות של בית ספר, שום דבר שעלול לקשר לתיק. כבר היו מקרים של ידיעות שפורסמו בראשי תיבות והיה אפשר להסיק מיהם האנשים וכך נוצרה הפרת הפרטיות וגם הפרת הדין. אם אתה מתייחס לעניין העקרוני בלבד (למשל: התנהל דיון על מזונות, על משמורת וכדומה) ללא כל פרטים מזהים, אבל באמת ללא כל פרט שיכול לקשר אל התיק הספציפי, גם לא בעקיפין, גם לא ברמז, ואתה לא פוגע בפרטיות ולא מפר את הדין, זה אמור להיות בסדר. שים לב. דיונים בבתי הדין לבתי משפחה עלולים להיהפך לסוערים מאד והזהר לא לפגוע בזכויות הדיוניות שלך עצמך וכמובן של הצדדים האחרים. אם יש לך ספק קל שבקלים - אל תפרסם. כל טוב מיכל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות