אלמוני

הוצאת לשון הרע כנגד חברה

שלום עבדתי בחברת שמירה ואבטחה אשר פוגעת הרבה פעמים בזכויות העובדים וניתנו כנגדה הרבה פסקי דין חלקם מנומקים אשר מתארים את הרכיבים שלא שילמו לעובדים ומדובר ממש בכל דבר אפשרי , אני פתחתי דף בפייסבוק וקראתי לדף בשם של החברה ורשמתי ניצול וגזל כספי העובדים וכהוכחה לכך העליתי כ 80 פסקי דין שניתנו כנגד החברה לאורך שנים רבות , קיבלתי התראה לפני הגשת תביעה מעורך דין של החברה שלטענתו מדובר בלשון הרע , לדעתי לא מדובר בלשון הרע כי מותר לפרסם דברי אמת למען מטרה טובה כדי להזהיר אנשים אחרים מפני מעשי החברה ומעשי החברה תואמים את הפירוש המילונאי של המילים ניצול וגזל לדעתי , מי לדעתך צודק כאן ?

עו"ד מיכל סגל ארנולד

שלום לאלמוני בעייתי מאד שפתחת דף פייסבוק על שם החברה - משום שהזכות על השם היא של החברה. לא ראיתי את דף הפייסבוק אבל אם המילים שהשתמשת שם כן כפי המילים שהשתמשת כאן, אכן יש אפשרות כי מדובר בלשון הרע נגד החברה. "אמת דיברתי" היא אחת ההגנות מפני תביעה של לשון הרע, ואולם יש קושי רב בהטחת מילים בפרהסיה - והפייסבוק הוא פרהסיה על פי דיני לשון הרע - המהוות לשון הרע, גם אם "ההגדרה המילונאית", כפי שאתה כותב, זהה. בשפה המשפטית הפירושים שונים ואתה אכן עלול להיתבע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות