אנונימי

חשיפת מידע אישי בחיפוש פשוט בגוגל

שלום וברכה, אני אזרח ישראל , וגיליתי כי פרטי המלאים כולל תעודת זהות ותאריך לידה, חשופים לעיני כל בחיפוש פשוט בגוגל של שמי . הגשתי למקום מסויים קורות חיים לפני זמן מה וכנראה שהאתר לא דאג לאבטחה מספקת ולסינון המידע הנגיש מגוגל , ולכן ניתן לגשת לקורות חיי בחיפוש פשוט. ברצוני לדעת האם ישנה עילה לתביעה , באיזה סדר גודל , וכיצד יש מומלץ לבצע אותה , כמו כן למי צירכה להיות מופנית התביעה (האתר שאיליו קורות החיים הוגשו, חברת גוגל או שניהם ) כפי שאני רואה זאת ישנה פגיעה קשה בזכות לפרטיות גמו כן נודע על האגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים ו מרכזי הסיוע המשפטי של הביטוח הלאומי האם כדאי להיעזר בהם , והאם יש ארגון אחר שאפשר להעזר בו.

עו"ד מיכל סגל ארנולד

אכן, נראה שיש פגיעה בפרטיות שלך, אלא אם כן חתמת על טופס של ויתור על פרטיות כשהגשת את קורות החיים לחברה שפרסמה אותם. צריך לבדוק את הפרטים. גם לגבי הצדדים הנתבעים, נראה כי הנתבע העיקרי הוא החברה אשר פרסמה את קורות החיים. לגבי גוגל - צריך לפנות אליהם כדי שיסירו את הקישורים. קח בחשבון כי "הזכות להשכח" אשר כבר קיימת באירופה - הזכות שגוגל לא יציף מידע אודות אדם מסוים - עדיין לא קיבלה פסיקה מתאימה כאן וייתכן כי התביעה שלך תהיה מקדמית, אם תגיע לפסק דין. אכן, קיים אגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים, אבל כשאתה מבקש סיוע כזה אנא ראה כי עו"הד שתקבל לייצוגך בקי בדיני הפרטיות. יש כאן פרטים רבים שיש לבדוק טרם נקיטה בפעולה משפטית. בהצלחה

אנונימי

האם כדאי להשתמש בשירות כמו תגיש לי לתביעות קטנות המקום אשר הגשתי דרכו קורות חיים הינו פועל תחת העיירה האם הדברים אמורים להתנהל באופן שונה והאם האגף לסיוע משפטי אכן עוזר במקרים כאלה.

עו"ד מיכל סגל ארנולד

אני לא מכירה את שירות תגיש לי ובתביעות קטנות אין ייצוג של עורך דין. לגבי האגף לסיוע משפטי - מציעה שתפנה אליהם במקום מגוריך ותברר. לגבי העירייה - אני צריכה יותר פרטים כדי להשיב. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות