משה

האם במקרה כזה יש עילה לתביעת לשון הרע

האם דברי לשון הרע ודיבה שנכתבים במסגרת כתב תביעה לבית מדפט אזרחי, יכולים לשמש עילה לתביעת לשון הרע ודיבה נפרדת? מעצם פרסום כתב התביעה לגורמים רבים שקןראים אותו. למשל תאור של מערכת יחסים בן גבר לאישה או בין בני משפחה בכלל. במסגרת דיון תביעה בתחום שלא קשור כלל לתביעה בשום צורה ואופן. כל הקורא מבין שאין לדברים שום הקשר עובדתי או כלשהו לתביעה. סתם הכפשה. שאלותי האם עצם כתיבת הדברים בכתב התביעה מקימה עקרון לתביעת לשון הרע עצם הפרסום עצמו. או שזה מוגן מלתבוע את הכותב כי זה חלק מתביעה. שנית ברור לי שהוא לא יוכל להוכיח דבריו. זה עצמו גורם לי לרצות לתבוע אותו.

עו"ד מיכל סגל ארנולד

בענייני משפחה לרוב הדיונים הינם בדלתיים סגורות ואם יש תביעה בין בני משפחה היא תתנהל באופן זה בבית הדין לענייני משפחה כך שהכל יהיה חסוי. מעבר לכך, התשובה שלילית, כתבי טענות כשלעצמם לא יהוו בסיס לתביעת לשון הרע שכן במצב כזה לא יוגשו תביעות מחשש לתביעות נוספות. ואולם, אם בית המשפט יווכח כי התביעה סתמית ואין מה ממש ויפסוק כנגד התובע, הוא יחייב אותו בתשלום הוצאות המשפט ולעתים אף מעבר לזה לנתבע.

משה

זה בבית משפט השלום. וזה יוצא ישר לגוגל. האם בעצם הפרסום בגוגל הופך את הכותב למוציא דיבה בפוטנציה שניתן לתבוע אותו?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות