אורלי

תביעת לשון הרע - האם לדבר עם הנתבע?

שלום, אם אני תובעת בן אדם על לשון הרע - האם צריך או כדאי , לפני הגשת התביעה - לבקש ממנו לפרסם שהוא חוזר בו מכל אשר אמר ? 1. האם בית המשפט דורש את ניסיון הפשרה ולהראות שלא מוכן לחזור בו? 2. אם הנתבע באמת יחזור בו כי יבין שהוא בבעיה משפטית ובאמת יפיץ שהוא חוזר בו - אך זה יעשה לאחר שכבר נהרס השם של התובע בפני אנשים - ויחזור בו רק כי מפחד מתביעה. האם בית המשפט כבר לא יפסוק לטובתי (התובע) בגלל שחזר בו? 3. לאור שאלותי בסעיפים למעלה - האם בכלל כדאי שלא לבקש מהתובע לחזור בו ולהפיץ שהוא חוזר בו? תודה!

ד"ר איריס טרומן, עו"ד

אורלי שלום, לא בכל המקרים נכון לפנות לאדם במכתב התראה לפני תביעה בו הוא מתבקש להתנצל על המעשה שעשה. יש לבחון כל מקרה לגופו. בכל מקרה , גם אם האדם התנצל ואת מרגישה כי נפגעת ממעשה זה, ניתן לתבוע אותו עד לסכום של 100,000 ש"ח ללא הוכחת נזק ובסכומים גבוהים יותר אם תוכלי להוכיח נזק. נשמח לסייע לך. משרד עו"ד ד"ר איריס טרומן 054-5795890

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות