צבי

פניה לרשויות ממשלתיות בעניין התנהלותו של עו"ד

האם הגשת תלונה אל היועץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה בעניין התנהלותו של עו"ד עלולה להיות בסיס לתביעת לשון הרע ? הליכי התלונה מוצו אצל וועדת האתיקה המחוזית והארצית .

ד"ר איריס טרומן, עו"ד

לא פעם הוגשו תביעות כנגד מי שפנה לרשויות שונות , כולל לוועדת האתיקה המחוזית והארצית , בגין הוצאת לשון הרע, וזכו בתביעתם. בית המשפט בודק את נסיבות התלונה, את מניעיו של המגיש , את תום ליבו ושיקולים אחרים. זה לא אומר כי לא ניתן להתלונן על עורך דין , אולם יש לקחת בחשבון כי אם תלונה זו שהוגשה , לא נתקבלה בוועדות האתיקה לעניין התנהלות לקויה של עורך הדין, יש לקחת בחשבון את הסיכון בתביעה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות