יוסי

שיחת טלפון מלווה צילומים בלתי חוקיים וההשלכות

שיחה טלפונית בוצעה לאשתי כשהיתה בתחתונים וחזיה תוך כדי השיחה הבינה אשתי שהמשוחחים עימה רואים אותה ואת ביתנו בוידאו (המשוחחים תארו בשיחה מה הם רואים ושאלו שאלות על כך) ואשתי אמרה למשוחחים שאם רואים אותה בוידאו היא מנתקת היא לא רוצה שיחת וידאו, לאחר השיחה התברר שזו לא היתה שיחת וידאו קרי התברר כי תוך כדי השיחה הטלפונית ראו באופן בלתי חוקי את אשתי וביתנו בוידאו מכאן שצילומי הוידאו שצולמו תוך כדי השיחה נעשו באופן בלתי חוקי. שאלתי היא: האם עצם העובדה ששיחת הטלפון נעשתה תוך כדי צילומי וידאו בלתי חוקיים ואסורים הופך את השיחה עצמה כשיחה בלתי חוקית המהוו פגיעה בפרטיות? תודה רבה

עו"ד ד"ר איריס טרומן

סעיף 1 לחוק הגנת הפרטיות קובע כי "לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו ללא הסכמתו" לרבות צילום אדם כשהוא ברשות היחיד. קרי, אסור היה לצלם את אשתך כשהיא בביתה וללא הסכמתה גם אם היתה היא לבושה. המקרה שאתה מתאר הינו חמור מאוד ובהחלט מקים לך עילה לתביעה בגין פגיעה בפרטיות. נשמח לסייע. עו"ד ד"ר איריס טרומן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות