דיתי

האם ניתן לתבוע לשון הרע במקרה הבא ?

במהלך דיון בתביעות קטנות דיברה הנתבעת לשון הרע פגעה בשמי ושיקרה. האם אפשר לתבוע לשון הרע על דברים שנאמרים בדיון בבית משפט ?

עו"ד ד"ר איריס טרומן

אמרות שנאמרות בבית המשפט , גם אם הן קשות ושקריות , לא יחשבו כהוצאת לשון הרע . סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע מעניק חסינות לפרסום שנעשה ע"י שופט; דיין בבית דין דתי; בורר; או כל אדם אחר עם סמכות שפוטית או מעין שיפוטית תוך כדי דיון בפניהם; או ע"י בעל דין. החוק קובע שזהו פרסום מותר שאינו נחשב לפרסום שיש בו לשון הרע ולא ניתן להגיש בגינו תביעת לשון הרע או כתב אישום.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות