מתן

לשון הרע...האם המקרה נכנס בגדר החוק

שלום , לאחרונה במהלך כתבת ביקורת על מותו של אדם הופעתי בטלוויזיה למספר שניות ללא הסכמתי וללא ידיעתי , האם יש בכך כדי להכנס לתחום לשון הרע?

ד"ר עו"ד איריס טרומן

צילום אדם ברשות רבים במקרה ובדרך שאינה מעלה תמונה של השפלה או ביזוי או חדירה לצנעת הפרט ,לא תחשב על פי רוב כפגיעה בפרטיות. באופן עקרוני, יש לקבל את אישורו של האדם המצולם כדי שלא לפגוע בפרטיותו אולם במקרה שאתה מתאר כאן ,מדובר במקום ציבורי שבו אדם אינו יכול לצפות לפרטיות ולכן החוק אינו אוסר על הצילום בנסיבות שתיארת.

מתן

* מיוצר לציין שאין זה מאורע שאני קשור אליו , אלא עובד באותה חברה וצילמו כבדרך אגב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות