בלוך2

חשיפת שם חולה קורונה במהלך חקירה אפידמיולוגית

אהלן. מברר הפרה של פרטיות - חוקר אפדימיולוגי התקשר כדי לברר היכן חולה קורונה מאומת היה בשבועיים האחרונים. לאחר מסירת המידע ושיתוף פעולה - החוקר התקשר לקבוצת למידה של אותו חולה קורונה - למורה של הקבוצה. הוא תחקר אותה וחשף את השם של החולה. ללא היסוס. בלי אישור של החולה קורונה. כך נוצר מצב איום ונורא שכל הקבוצת למידה יודעת מי היה חולה בקורונה - התערמו כלפי החולה עקב כך שהוא חשף את העובדה שהוא היה איתם ועכשיו הם צריכים להיות בבידוד. וחשיפת השם גרמה לעוגמת נפש איומה. נראה שהייתה פה הפרה בוטה של סודיות רפואית. איך אפשר להתקדם מפה? מה מומלץ? מעוניינים למצות את הדין עם מי שהפר הסודיות הרפואית בצורה כזו. החל ממשרד הבריאות ועד החוקר. אשמח לעזרה. תודה.

עו"ד לירן ינקוכיץ

שלום רב על מנת שאוכל להשיבך יש להבין פרטנית את נסיבות המקרה. ייתכן ויחולו כאן הגנות לפי חוק הגנת הפרטיות ומכאן יש לקבל ייעוץ פרטני. אני עומד לרשותך בעניין. חג שמח

בלוך2

המקרה מפורט - האם לפנות אלייך ישירות?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות