נטע

תגובה מהמייל שלי

שלום, גרושתו של בעלי כותבת לו עלי כל מני אימיילים שמתארים דברים לא נכונים שאני עושה (סתם מתוך קנאה). הוא כמובן מראה לי אותם ולפעמים גם מעביר לי אותם בפורוורד. הייתי רוצה שהיא תדע שאני מודעת למיילים האלה וגם אני קוראת אותם. האם זה חוקי שהוא יעשה לי פורוורד של המיילים שלה למייל שלי ואני אענה לה מהמייל שלי ואבקש שהיא תפסיק (היא פונה אליו במיילים שהיא כותבת)? גם אם היא מזכירה שם כל מיני פרטים אישיים שלה ושל המשפחה שלה ושל הילדים שלהם? האם היא תוכל תבוע אותנו על משהו? תודה! נטע

אתי חסיד, עורכת דין

גרושתו של בעלך יכולה לבוא בטענות אל בעלך שהוא מפר את פרטיותה בכך שהוא משתף אותך במיילים, אם אכן הדואר מיועד לעיניו בלבד. הצעתי שבעלך יבהיר לגרושתו שאת נחשפת למיילים שכן יש כאן בהחלט הפרת פרטיות של הגרושה.

נטע

אם אני עונה מהמייל שלו וחותמת בשמי? האם גם אז זו הפרת פרטיות? האם אסור לאדם להראות מייל שנשלח אליו למישהו אחר, או שהפרת הפרטיות היא בהעברת המייל אליי? הרי אין ביניהם שום חיסיון...

אתי חסיד, עורכת דין

חיסיון דן בסודיות מידע ואין בכך כך קשר לפרטיות - נא לא לבלבל. אם את חותמת בשמך אז הרי את נחשפת והצד השני מודע לכך שפרטיותו הופרה ואם היא תמשיך להתכתב עם בעלך היא כנראה תסכים שאת תקראי. בעצם העברת המייל יש הפרת הפרטיות - כל זאת בהנחה שהייתה הבנה גם אם משתמעת שההתכתבות ביניהם הייתה פרטית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות