מיטל

חישוב פיצוי בגין לשון הרע

כיצד מחשבים פיצוי בגין לשון הרע? אם במכתב אחד ישנן טענות רבות כנגד אדם, שכולן בגדר לשון הרע, האם הפיצוי יוגבל למכתב (50,000 ש"ח בגין המכתב ו- 100,000 ש"ח אם היתה כוונה לפגוע) או שכל טענה שנטענת במכתב יכולה להוות עילה לפיצוי ואז בעצם הפיצוי מצטבר?

אתי חסיד, עורכת דין

מיטל שלום, אין לי מושג למה התכוונת ב"טענות רבות", בעקרון, בנסיבות מסוימות נזק על לשון הרע יכול להצטבר. ניתן לתבוע 50,000 פיצוי ללא הוכחת נזק. ואם הייתה כוונה לפגוע ניתן לתבוע 100 אלף. כמובן שניתן לתבוע הרבה יותר - צריך לזכור שתביעת לשון הרע איננה תביעה נזיקית רגילה ולכן הוכחת הנזקים היא שונה.

מיטל

תודה על המענה המהיר. "טענות רבות" הכוונה למכתב אחד שבו נכתב לגבי מספר אירועים שונים, כל אירוע מפורט בנפרד, באופן שקרי ופוגעני, במטרה ברורה לבזות. האפ על מכתב שכזה אפשר לתבוע 50,000 בלבד או שעל כל אירוע שמפרט הכותב?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות