רז

סכום

שלום רב. שכן השמיץ אותי בנוכחות קהל ועשה זאת יותר מפעם אחת. הוא לא התנצל. דבריו היו פוגעניים מאוד ונועדו להשפילני ולבזותני ( מיותר לאמר, שאין יסוד להשמצותיו). ידוע לי שבית משפט ניתן לתבוע סכום של 50000 ש"ח ללא הוכחת נזק. שאלתי היא - 1) האם במכתב שאני מתכוון לשגר לו טרם הגשת תביעה אני רשאי לדרוש 100.000 ש"ח (ולא רק 50.000) ? 2) האם אני רשאי לדרוש (במכתב טרם הגשת התביעה) סכום העולה על 100000 ש"ח ? תודה.

את חסיד, עורכת דין

אתה רשאי לדרוש כל סכום שתוכל להוכיח את נזקיך ביחס אליו. לצערי בתי המשפט בישראל לא נוהגים לפסוק סכומים גבוהים בתביעות לשון הרע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות