אלרואי

שמירת פרטיות מרואיין

שלום, אני בחור צעיר שסיים לשרת ביחידה מובחרת בצה"ל. כיום אני מחפש עבודה בתעשיות האזרחיות באותו תחום מקצועי שרכשתי בצה“ל. רוצה לשתף במקרה שאני חווה ברגעים אלו ואשמח לדעה מקצועית בעניין. כחלק מתהליך מציאת עבודה נפגשתי לראיון ראשון עם חברה מצליחה. הראיון היה מצוין חוץ מהחלק שהמראיין בחן אותי את רמתי בדיבור אנגלית. לצערי אני לא מהטובי המשוחחים בשפה והשלב הזה די הביך אותי בראיון. חשוב לציין שחלק נכבד מהאנשים העובדים בתעשיות הללו (מרמת המנהלים ועד לעובדים בשטח) הם אנשים ששירתו איתי ביחידה או ביחידה מקבילה. כמה ימים חלפו עד שקיבלתי תשובה שלילית לגבי הצטרפות לחברה. לאחר כשבוע ביצעתי מילואים ביחידה ולהפתעתי שמעתי הערות שונות שמצביעות על כך שכנראה פרטי הראיון הודלפו וה"פאדיחה" עברה מפה לאוזן. מי שראיין אותי היה מנהל באותה חברה. לא אחסוך במילים ואגיד שאני מרגיש מבוכה וחוסר אונים מהשמועה הנפוצה. במיוחד שמדובר על אוכלוסיית אנשים איכותית. אני יודע על עצמי שאני בנאדם עם המון איכויות .ההדלפה יכולה להתגלגל ולמנהלים אחרים בתעשיות אחרות שכמובן ייפגעו בשמי. האם מסירת חומר של מרואיין מהראיון לאנשים אחרים נקראת עברה על החוק? האם אסוציאציה לשון הרע רלוונטי במקרה הזה?

אתי חסיד, עורכת דין

יעל פי התיאור, תכן מאוד שהופרה פרטייותך ואף בוצעה פגיעה בשמך. פרטי הראיון היו אמורים להישמר באופן דיסקרטי, במיוחד לנוכח העובדה שמדובר בקבוצה סגורה של אנשים המכירים אחד את השני. אני מציעה לך לפנות לעורך דין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות