חחחח

עקרונית בטרם הגשת תביעה על לשון הרע הדבר מחייב לפני הגשת תלונה במשטרה?

עקרונית, בטרם הגשת תביעה על לשון הרע, האם התובע מחויב לפני כן להגיש גם תלונה במשטרה על כך נגד הנתבע? האם תהיה בעיה מבחינת הנפקות המשפטית לניהול הליך שכזה לתובע והוכחת הדבר בפנייה במישור אזרחי בלבד, בלי שיפנה התובע למשטרה במקביל בתלונה ובירור העניין נגד הנתבע? האם ניתן להשאיר את הדברים במישור האזרחי בלבד בלי לערב את המשטרה בעילה זו כנ"ל ו/או שאין ברירה ויש צורך גם ללכת למשטרה ולהגיש תלונה על הוצאת דיבה ולשון הרע נגד הנתבע? תודה.

עו"ד טל ריטרסקי

אין כל חובה להגיש תלונה במשטרה. ניתן לפעול בהליך אזרחי בגין פרסום לשון הרע ללא צורך בהפעלת הליך פלילי. האמור לעיל הינו מידע כללי בלבד ואין בו משום חו"ד משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות