חיים

לשון הרע על מכורה למין

שלום אשתי היא מכורה למין ולמערכות יחסים אסורות. גיליתי זאת לפני מספר שנים. בנוסף היא גם מנהלת בית ספר יסודי ובאה רבות במגע עם תלמידים. בלי קשר לעובדה שאנו בהליכים. האם יש בעית לשון הרע אם אני פונה לאישיות בכירה בכירה במשרד החינוך ומוסר לו מידע על עובדה זאת? האם לעובדה שקיים מתאם סטטיסטי בין התמכרות למין לבין פדופיליה יש השפעה על חובתי לדווח על הדבר לממונים במשרד החינוך? האם דיווח כזה בסיטואציה הזו של מנהלת מכורה למין מול תלמידים הוא בעייתי מבחינת לשון הרע? לעניות דעתי קיים פוטנציאל בעייתי פה. כיצד עליי לנהוג באופן המתאים על פי חוק. תודה

אתי חסיד, עורכת דין

לכאורה יש בחוק איסור לשון הרע הגנה על חובה למסור דיווחים כגון אלו. אבל בנסיבות האישיות המתוארות הייתי מייעצת לך לפנות לעורך דין לפני שאתה עושה זאת. זה נשמע כאילו אתה מסיק מסקנות נמהרות על רקע הסכסוך ביניכם. וזה לשון הרע חמורה.

חיים

אתי שלום. בהחלט לא מסקנות חפוזות. היא טופלה במכון גמילה מהתמכרות ואובחנה כמכורה למין. יש לי דף בכתב ידה בו היא כותבת על כך. כך שזה ממש לא מסקנות נמהרות אלא מידע מוכח. ללא קשר לעובדה שמתנהל דיון בינינו בבימ"ש האם גם במקרה כזה אם אדווח לממונים במשרד החינוך יש לה קייס ללשון הרע? במאמר מוסגר אציין: שימי לב לחדשות כמעט יום יום נתפסים מורים שהיו מעורבים בפרשיות מין בבית הספר. האם ניתן למנוע את המקרה הבא? לדעתי כן אם ידווח על מעקב מוקדם על נטיותיהם של מורים מועדים לעבירה. תודה חיים

אתי חסיד, עורכת דין

חיים שלום, עדין לא שוכנעתי שהיא פדופילית, או חסרת שליטה עד כדי פיתוי קטינים... אין לך כל ראיה שהיא עושה זאת בבית הספר. אתה מתבסס על ספוקלציות והשערות. מציעה לך להזהר. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות