אינשם

חזרה על לשון הרע שנאמרה בדיון משפטי.

האם מותר לעו"ד, המדבר מחוץ לדיון, לחזור על דברים שנאמרו בדיון משפטי? כאשר הדברים פוגעים בשמו של עד ונאמרו במהלך הדיון במטרה לערער את האמינות של גרסת הצד שכנגד.

אתי חסיד, עורכת דין

לכאורה, אם הדיון התקיים בדלתיים פתוחות לא ידוע לי על מניעה, כל עוד עורך הדין לא מסלף, משקר או עובר על כללי האתיקה המקצועית.

אינשם

אתי שלום, קודם כל תודה רבה על תשובתך. האם משמעות הדבר שמותר לחזור בפומבי על כל טענה שבמקור נאמרה לצורך הדיון המשפטי גם אם מדובר בלשון הרע מובהקת? לדוגמא - נאשם טוען באמצעות בא כוחו בדיון משפטי כי הצד שכנגד ניסה לשחד את השופט. האם בא כוחו של הנאשם יכול לטעון זאת בראיון תקשורתי? שוב תודה רבה לך!

אתי חסיד, עורכת דין

בסייגים מסוימים כן. יש הגנה בחוק על הנאמר בבית משפט ובכתבי הטענות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות