מתן

מה לעשות?

אני עובד במסגרת חברה עיסקית שעיקרה מתן שירותים עיסקיים לאנשים, כעובד עצמאי, בזמן האחרון גיליתי שמנהל התפעול מפיץ עלי עובדות שיקריות בקשר לעניין האופן שבו אני ממלא את תפקידי. הוא מנסה להתעלם ממה שיש בחוזה העסקה שלי ומציג זאת כיאלו אני עובד שכיר, דבר שהפצתו גורמת לעובדים אחרים להגיב לכך ולהציק לי. כאשר אני נושא אחריות רחבה מאוד, ביחס לעובד שכיר. בעת האחרונה הבנתי מדוע זה נעשה. הפצת המידע המעוןת נועד כדי שהמנכל יוכל להשתמש בכך נגדי למרות שהם שקר! וכלל לא רלוונטיות. מסתבר שהפצת השמועות הגיע לכך שנטל לעצמו סמכות והעביר לי הודעות שבהם תלונות בעניין שאני איני ממלא את תפקידי על בסיס תאור טענות שקשורות לכללי עובדים שכירים בלבד! שלמעשה אין להם כלל בסיס ביחס לחוזה שלי! אבל יצירת סחף כזה ואווירה כזו מסתבר מטרתה לפגיעה בתנאי עבודתי ועד לגרימת סילוקי בדרך של הפצת ושליחת מידע שקרי שאין בינם לבין מחויבותי שום קשר? המנכל לא מגיב לכך מודע לכל. הסיבה לדעתי מטרה משותפת כפי שציינתי. שאלתי האם הודעות עם מידע שיקרי היא בסיס לתביעה לשון הרע? מה לכתוב לו? כהתראה? מה לגבי העדר התגובה של המנכל? לדעתי זו טקטיקה מכוונת אליה מתלווים השמועות ונראה שזה מצליח !

אתי חסיד, עורכת דין

מתן שלום, יתכן מאוד שהפצת העובדות השיקריות כנגדך שיש בהן כדי לפגוע במשרתך, מקימות כנגד המפיץ עילת תביעה בלשון הרע. אני מציעה לך ליצור קשר עם משרדי לבירור האפשרויות המשפטיות הנתונות לך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות