דון

תביעה אזרחית בן 14 בגין לשון הרע

לאחרונה קיבל ילדי "הזמנה לדין". אציין כי גילו 13.5 תוכן התובענה מתייחס לכך כי התובעה באמצעות ב"כ ו-בבית משפט השלום הגיש תובענה כספית נגד כ- 30 נתבעים כולל בני (בינהם ערוץ מסחרי וחברה) בכתב התביעה עולה כי פלוני פרסם באינטרנט הרצאה וזכה לביקורות חריפות יותר ופחות. האשמה כלפי ילדי מתייחסת לכך שהוא העלה ליוטיוב שיר ילדים (סמי הכבאי) בליווי תמונת המרצה (התובע). מדובר במעשה קונדס, יחד עם זאת הסירטון אינו פוגע משמיץ מגדף או כלל מסר פוגעני כולשהו כול שמופיעה בסרטון הינו תמונת המרצה ושיר ילדים של סמי הכבאי. מה ההמלצה במקרה זה ? ראשית אינני יודע כיצדן ב"כ התובעת הגיע אל כתובת ביתי וכיצד החתים את בני (שהינו בן 13.5) ומסר לו כתב תביעה אזרחית ע"ס 10,000 ש"ח שאר הנתבעים נדרשו לסכומים גבוהים יותר.

אתי חסיד, עורכת דין

דון שלום, ראשית מופרכת ככל שתהיה התביעה שהוגשה כנגדת בנך, מהרגע שהוגשה עליך להשיב עליה בתוך 30 ימים מרגע שהוגשה, ורצוי שתיעזר בעורך דין על מנת לסלקה על הסף (אם אכן היא חסרת עילה ונטולת בסיס). באשר לנסיבות אשר הולידו את עילת הגשתה, קצת קשה לי להבין מתוך מה שתיארת. הינך מוזמן להתקשר למשרדי לקבלת ייעוץ.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות