עומר

צ'ק ביטחון על שמי

שלום אני חתום על צ'ק ביטחון שנתתי לאחי בשביל דירה שהוא שכר לפני שנה ו-4 חודשים. בחודשים האחרונים אנחנו בקושי מדברים ואין בינינו קשר בגלל בעיות משפחתיות. הוא עזב את הדירה לפני חודש וחצי כשהדירה במצב נוראי ובעל הדירה מאיים שהוא יפדה את הצ'ק כדי לממן את השיפוץ. הצ'ק הוא בגובה של 10,000 ש"ח. הסכום הזה הוא לא סכום שיש לי ואם הוא יפדה את הצ'ק כמו שהוא אומר אני נכנס לבעייה רצינית. מה האפשרות שיש לי?

דוד חן, עו"ד

עומר שלום. אין המדובר בנושא השייך לפשיטות רגל, יחד עם זאת, מתן שיק בטחון, הוא מתן התחייבות של ממש, ממש כמו ערבות בנקאית, כמו תשלום כסף . אם אתה סבור שאכן בעל הדירה צודק, ויש מקום לטענותיו, כדאי שתשקול להגיע עמו להבנה שאתה תבצע את התיקונים, וטאחר כך תתשחבן עם אחיך, וזאת כדי להקטין את הנזקים של פתיחת הליכים. כמובן שבכל מקרה שהשיק יוגש לביצוע ולא יכובד, תוכל לטעון, כל טענת הגנה שעומדת לשוכר, וכן בכל מקרה שתשלם דבר מה תוכל לתבוע את אחיך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל